Vi har tatt en prat med Amrit Gill fra Nimbu — Oslos nyeste indiske restaurant.
I Bispevika finner du nyåpnede Nimbu i moderne og flotte lokaler. En restaurant som tilbyr indisk fine dining, med fokus på kortreiste råvarer og langreist krydder. Velg mellom syv-retters Chef's table eller à la carte med klassiske indiske retter som butter chicken.
Nimbu jobber mot å øke kvaliteten på indisk mat i Norge. Vi er ekstremt detaljorienterte på ting andre indiske restauranter kanskje ikke tenker så mye over. Vi kverner våre egne krydder som kommer fra India, vi er kresne på kjøtt og fisk, grønnsakene skal være ferske og vi er gjerne kreative med presentasjonen av retten.
I tillegg lager vi vår egen gelato, noe mange andre ikke gjør! Her bruker vi blant annet flytende nitrogen og tørr-is. Det gir oss muligheten til å eksperimentere med smaker som chai, pistasj, mango, kardemomme og safran. Når du spiser hos Nimbu, vil du merke at den avslappede atmosfæren endrer seg utover kvelden når stemningen gradvis stiger med musikken!
På menyen har vi prøvd ut råvarer som andre indiske restauranter ikke har — eksempelvis hummer, vaktel og reinsdyr. Disse har vist seg å blende perfekt inn i indiske curry-retter og er noe vi kommer til å fortsette med! De har blitt en suksess basert på tilbakemeldingene vi har fått. Vi har alltid fersk fisk som blir fisket dagen før og vi inkorporerer teknikker som sous-vide for å gi mest mulig mørt kjøtt. I tillegg har vi retter som har en røkt smak for dem som vil ha det. Vi har selvsagt også de autentiske rettene som butter chicken og chicken tikka masala. Derfor mener vi at om du kommer for de mest eksklusive, eller de mest klassiske rettene, så har vi noe for enhver.
Manchurian! Indisk forrett, fantastisk myke vegetarboller i en spicy og forfriskende saus. I tillegg liker jeg Sizzling Brownie til dessert som blir servert på varmt støpejern med kokende sjokoladesaus på toppen kombinert med vaniljeis. Utrolig Instavennlig dessert. Vi har mange flere spennende retter med nye råvarer som kommer til sommeren. Gled dere!
Oslobukta er "up-and-coming". Etter min mening er dette det mest fasjonable området i hele Oslo, og er på alles tunger. Vi visste vi måtte være der det skjer, og Oslobukta er et utrolig flott sted med mange flotte mennesker og severdigheter. Det var rett og slett ingen spørsmål om hvor vi ville være. For oss er mange av rettene vi serverer "kunst", og siden Oslobukta har en egen gate med kunstgallerier passet det enda bedre at vi var her.
Talormade. Jeg er glad i søtsaker, så det passer meg utmerket med en slik nabo, avslutter Amrit.
🍩💕 Les historien om dama bak Talormade her
Publisert: 21. februar 2021 kl. 23:00
Guide
Påske betyr god mat og ikke minst godsaker! Vi har vært en tur innom Annis og Talormade for å sjekke...
18
Mar
26
Mar
Arrangement
Velkommen til Più Design pop-up i Operagata 65.
Nyheter
Det nærmer seg påske og om du planlegger bypåske er det mye å finne på. Lei kajakk, bli med på påske...
11
Mar
12
Mar
Arrangement
Har du et Lillelam-plagg som har fått et hull eller mangler en knapp og trenger hjelp til reparasjon...
Guide
Det er en ny sesong, og ny sesong kommer med nye menyer hos flere av restaurantene og ikke minst råv...
09
Mar
Arrangement
Velkommen til champagne brunch hos Stock 09. mars!