Guide

Ting å gjøre i Oslo i sommer

Sommeren er her og i området er det mye å finne på for både store og små. Ta et bad på enden av Sørenga, besøk galleriene, spis en hjemmelaget italiensk gelato eller nyt solen på en av de mange uteserveringene.

Ting å gjøre i Oslo i sommer

Ta et bad i Oslofjorden

I området er det mange steder å ta et bad på en deilig solværsdag og det er ikke langt mellom de ulike badeplassene. Ytterst på Sørenga finner du det populære sjøbadet og havnepromenaden langs Sørenga og Sørengstranden er også fint for deg som vil nyte sol og bad. I fjor sommer åpnet Operastranden som er plassert ganske så fint, mellom Operaen og MUNCH. Brygga i Bispevika er også populært for sol og bad. Her finner du kaifronten hvor du kan hoppe i havet fra brygga eller sole deg med utsikt mot MUNCH og Sørenga.

Italiensk gelato

En is er godt på varme sommerdager og hos Paradis Gelateria får du hjemmelaget italiensk gelato. Du finner to iskrembarer i området, en i bukta og en ute på Sørenga. Her blir gelatoen laget fersk hver dag med naturlige og friske ingredienser. Det er et stort utvalg smaker alt fra friske sorbeter, til klassikere, og spennende kombinasjoner.

Paradis gelato

Kulturgata

Ta turen til kulturgata og besøk galleriene. Her finner du Kösk som viser utstillinger med noe av det beste innen norsk samtidskunst. QSPA Galleri som er stiftelsen H.M Dronning Sonjas kunstnerstipend og har som formål å skape interesse for, og stimulere til utvikling av grafisk kunst. Hos QSPA finnes fantastiske kunsttrykk av kunstnere fra hele verden, samt noen av H.M. Dronning Sonjas egne kunstverk. VI, VII som er et galleri som spesialiserer seg i internasjonal samtidskunst. Utenfor kulturgaten, men ikke langt unna (Rostockgata 2-4) finner du Kunsthall Oslo som er et ikke-kommersielt galleri for kunst. Her vises norsk og internasjonal samtidskunst med hovedvekt på nye produksjoner.

Gallery

Arkitekturvandring

Området har blitt populært blant arkitekturinteresserte. Besøk kjente bygg som Operaen, MUNCH og det Deichmann. Få også med deg den imponerende skuen over Barcode, vannkunsten i Bispevika og ta turen over til Sørenga for en flott utsikt mot både MUNCH og kaifronten i Bispevika.

Munch museet

Stasjonsallmenningen lekeplass

Midt i bukta finner du stasjonsallmenningen lekeplass. Dette er en moderne lekeplass hvor barna kan klatre og skli. På plassen rundt er det om sommeren avkjølende fontener for alle.

Fontener stasjonsallmenningen

Utforsk området langs vannet

Har du lyst å utforske området langs vannet? På Sørenga ligger Friluftshuset hvor du kan melde deg på kajakk kurs og bli med på guidet kajakktur. De har også SUP-brett og kajakker som du kan leie. For å leie kajakk og padle på egenhånd må du ha NPF våttkort. Du finner de på Sørengkaia 124.

Friluftshuset

Shopping i Operagata

I handlegaten Operagata finner du mange lekre butikker og ikke minst norsk design i fleng. Her finner du blant annet norsk design hos Envelope 1976, Holzweiler og Norwegian Rain & T-Michael. Det er også flere multibrand butikker som Oxholm, Aspeli, Dapper, og lekkert undertøy og badetøy fra ulike merker hos Bjørvika Undertøy. I enden av Operagata ligger Bjørvika Blomster med sesongens fineste blomster og andre fine ting til hjemmet. I andre enden av handlegaten ligger Thune. Les mer om shopping i Operagata her.

Uteserveringer

Det er et stort utvalg gode restauranter i området og mange fine uteserveringer både langs bryggekanten i Bispevika, på Munch brygge og ute på Sørenga. Her finnes det noe for alle med retter fra det italienske, franske, asiatiske og meksikanske kjøkkenet, og mye mer! Vi har samlet noen av de beste uteserveringene her.

Publisert: 10. mai 2023 kl. 20:21

Les også:

09

Jun

Oslobukta gatefest

Arrangement

Oslobukta gatefest

Vi inviterer til gatefest med musikk, digg mat, kunst og god stemning i gatene. Hold av fredag 09. j...

Miniguide til en dag i Oslobukta

Guide

Miniguide til en dag i Oslobukta

Planlegger du en dag i Oslo med noen du er glad i? Eller bor du kanskje i Oslo og vil ha en turist i...

24 timer i Oslo

Guide

24 timer i Oslo

Skal du tilbringe et døgn i Oslo og lurer på hva du skal finne på? Her er noen tips til hva du kan g...

Ting å gjøre i Oslo med barn

Guide

Ting å gjøre i Oslo med barn

Det er mye gøy som skjer i området for hele familien. Nedenfor har vi samlet noen tips til hva du ka...

Bli kjent med DaiKai

Guide

Bli kjent med DaiKai

Unn deg litt velvære med massasje hos DaiKai. De tilbyr en rekke ulike typer massasjer som blant ann...

23

Mai

08

Jun

Edvard Munch: Landskap hos VI, VII

Arrangement

Edvard Munch: Landskap hos VI, VII

VI, VII galleriet byr for tiden på en helt spesiell Munch utstilling som står frem til 08 juni!

Vis flere