The Vandelay har åpnet

Bak den rosa døren i Bispevika finner du The Vandelay — en moderne bistro og ny nabolagsfavoritt.

The Vandelay har åpnet

The Vandelay skal være et avslappet sted med bra mat — et sted kokkene selv har lyst til å dra til med familie og venner. Her skal man kunne stikke innom for frokost fra klokken halv åtte om morgenen, til brunch i helgene og til middag når som helst.

ÅPENT HVER DAG, HELE DAGEN

På åpningsdagen var det ingen ringere enn sjefen selv som serverte gjestene — Esben Holmboe Bang, som omtales som en av Norges, om ikke verdens, beste kokker etter suksessen med Maaemo. The Vandelay skal imidlertid være noe annet, det er ikke det nye Maaemo.

— Vi skal bruke de samme leverandørene, så fantastisk flotte råvarer, og all knowhow fra Maaemo til å lage fantastisk smakfull mat, men servere den på en mye enklere måte, til en rimeligere pris, sa en entusiastisk Esben Holmboe Bang til Dagbladet tidligere i år.

Esben Holmboe Bang står i kjøkkenet på The Vandelay på åpningsdagen

Foto: Ronja Slar

The Vandelay serverer frokost, lunsj og middag, samt brunch i helgene. Inspirert av reiser til andre storbyfavoritter, ønsket de nå å skape et sted som alltid var åpent — et sted med liv, folk og bra mat.

EN FAVORITT FRA DAG ÉN

Allerede noen timer inn i åpningsdagen kom den første anmeldelsen. En soleklar sekser og tittelen "Oslos beste lunsj". Og der var vi i gang. Instagram fylles med bilder av den rosa døren, en allerede legendarisk burger og pannekaker og ricotta-toast på frokostbordet. Lovordene i media bare fortsetter:

"Uformell perfeksjonisme" står det i Finansavisens Lunsjguiden, og Urbania Magasin avslutter sin anmeldelse med "The Vandelay er akkurat det avslappede, perfekte hengestedet Oslo trengte".

Det er tydelig at både maten og stemningen taler for seg selv hos The Vandelay. Her er det ikke annet å si enn book bord — her blir det fort fullt.

Sees bak den rosa døren!

Alle foto: Ronja Slar

Publisert: 09. september 2020 kl. 04:00

Les også:

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Når Kjell Arne Johnsæter – en kraftkar i norsk restaura...

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Nud Dudhia er neppe den første som har flyttet til Oslo...

Vårens negltrender med ByBela

Vårens negltrender med ByBela

Har du lyst på inspirasjon til vårens negledesign? Vi h...

Vårens nyheter i butikkene

Vårens nyheter i butikkene

Våren nærmer seg, og butikkene i Operagata er fulle av ...

Vårens dufter med Heaven Scent

Vårens dufter med Heaven Scent

Fra duften av syrin i blomstring, til fruktige noter av...

Fastelavnsbolleguiden!

Fastelavnsbolleguiden!

Søndag 02. mars er det fastelavn, og Oslobukta bugner a...