Nyheter

Møt Jørn Lie fra Vaaghals og Code

Jørn Lie er hovedeier og daglig leder i restaurant Vaaghals – en av de aller første restaurantene i Barcode. Høsten 2019 åpnet han også restaurant nummer to, Code, og ble møtt med strålende anmeldelser.

Møt Jørn Lie fra Vaaghals og Code

– Vi startet Vaaghals i oktober 2014, men det føles som at vi har vært her siden tidenes begynnelse. Bygget vi er i er det som har stått lengst, PWC-bygget eller det vi liker å kalle Vaaghals-bygget. Vi syntes navnet Vaaghals klinget godt, vi holder til rett ved Akerselva som har en foss som heter Våghalsen, det er også et tårn i Akershus festning og en båt som ligger ved DNB-bygget som heter det samme. Samtidig måte vi jo være våghalser for å starte opp her, i sin tid ble dette bygget kåret til Norges styggeste bygg, men etterhvert som området utviklet seg og andre bygg dukker opp ser ting veldig mye bedre ut, smiler Jørn.

Jørn mener det er en god grunn til at de valgte å åpne restaurant akkurat her og har store forventninger til Oslobukta.

– Dette er jo på en måte inngangsporten til Oslobukta. Det er veldig spennende med det nye som skjer her, det bygges masse flotte leiligheter og det skapes flere og flere arbeidsplasser. Deichman bibliotek og nye Munchmuseet kommer til å bli vanvittige magneter for folk som er interessert i kultur. Vi ønsker også å omfavne nye restauranter som åpner opp her, før satt man på hver sin tue og skuet på hverandre, men sånn er ikke verden lenger og det er en helt annen åpenhet. Noe av det viktigste er jo å få inspirasjon av andre og miljøet rundt seg. Jeg forventer at Oslobukta kommer til å bli en stor destinasjon ved sjøen, det er dette som er Oslos ekte solside.

Code Restaurant

Code Restaurant

Siden oppstarten av Vaaghals i 2014 har Jørn startet opp enda en restaurant, Code, i samme gate hvor han også er hovedeier.

– Om noe så viser jo det at vi har skikkelig troa på Oslobukta som et nytt nabolag i Oslo. Vi ser en heftig utvikling i bransjen, at folk går mye mer ut og spiser og ser verdien i god mat. Før var en restaurant mat og drikke, nå selger vi en opplevelse som må behandles på lik linje som Munchmuseet og Operaen. Det er hardt arbeid og man må være tro mot det man driver med. På Vaaghals har vi et delingskonsept som folk liker og jeg tror de trives i vårt rustikke og moderne nordiske interiør. For oss er det viktig at alt vi serverer er av god kvalitet og så lokalt som mulig for å minske klimaavtrykket. Vi er den eneste restauranten her i området som er miljøsertifisert, det sender et signal som vi håper flere følger etter.

Hvis du måtte velge, hva ville du valgt mellom kunst, litteratur og opera?

– Kunst, for det er mer tilgengelig for alle, men hvis jeg får ønske meg noe så er det en fiskebutikk og en slakter. Finere matvarebutikker er jo en destinasjon i seg selv.

Publisert: 16. mars 2020, 11:00

Les også:

26

Nov

Velkommen til juleåpning 🎄

Arrangement

Velkommen til juleåpning 🎄

Oslobukta, MUNCH, Operaen og Bjørvikaforeningen inviterer til juleåpning lørdag 26. november! Her ka...

Julehandel & gavetips

Guide

Julehandel & gavetips

Butikkene er fulle av både festantrekk og julegaver, og gatene er pyntet med lys. Velkommen til en h...

Nyhet: Indian Street Food & Co

Nyåpninger

Nyhet: Indian Street Food & Co

Ønsk nyåpnede Indian Street Food & Co på Sørenga velkommen! Et moderne indisk kjøkken inspirert av m...

Julebord i Oslobukta

Guide

Julebord i Oslobukta

Planlegger du julebord med vennegjengen, familien eller kollegaene? I Oslobukta finner du flere hygg...

20

Nov

18

Des

Fotball VM på storskjerm

Arrangement

Fotball VM på storskjerm

Barcode Street Food rigger opp med storskjermer rundt om i lokalene og gjør klar for Fotball VM. Det...

Elkjøp har åpnet i Barcode!

Nyåpninger

Elkjøp har åpnet i Barcode!

Elkjøp har nå åpnet sin flotte nye butikk i Dronning Eufemias gate. Dette er en utvidet Phonehouse b...

Vis flere