Guide

Her spiser du lunsj i Oslo!

Er du på jakt etter god lunsj i Oslo? Enten det er en rask matbit på veien eller en lang sit down lunsj med god venner eller familie så finner du det i Oslobukta. La oss guide deg gjennom stedene du kan nyte lunsj!

Her spiser du lunsj i Oslo!

Enkelt på farten

I området finner du flere steder som tilbyr rask takeaway, men også muligheten til å sette seg ned for en rask matbit om man ønsker det. Hos Godt Brød kan du velge mellom økologiske favoritter på spelt og surdeig, eller la deg friste av et godt utvalg av søt gjærbakst. Det samme gjelder for Åpent Bakeri i Dronning Eufemias gate, her kan du både plukke med deg deilig mat to-go og du kan sitte ned for mat og kaffe.

Kan det friste med en deilig salat eller en wrap så finner du det hos LETT, og hos Joe & The Juice er de gode på shakes og sandwhicher. Hos begge disse kan du både sitte ned og du kan ta med deg maten to go.

lett

Alt på ett sted

Er dere flere som er på jakt etter lunsj, men dere har alle lyst på ulik mat? Da er Barcode Streetfood stedet for dere! Her finner dere flere ulike mat fra flere ulike matboder, med smaker fra verden over. Kjøp fra den boden man ønsker, og alle kan sette seg sammen og spise. Raskt, godt og noe for enhver smak!

Tid til en lengre lunsj

Midt på Stasjonsallmenningen finner du konseptet Café Platz, aka Holzweiler Platz. Maten her er sesongbasert, i stor grad økologisk, og med mange små retter man kan dele. Det er masse grønnsaker, litt fisk og kjøtt, og de jobber med lokale gårder. Ved siden av finner du restauranten med den rosa døren, nemlig The Vandelay. En moderne bistro med god mat og god atomsfære.

Vis-a-vis ligger Pink Fish, en spennende ny restaurantkjede med norsk sjømat. Menyen, utviklet av mesterkokk Geir Skeie, er proppfull av spennende smaker, produsert på bestilling — kjapt og enkelt.

Fortsetter du videre utover mot vannet finner du I Baren, med nydelig beliggenhet året rundt. Rett ved vannet, midt i solen og med utsikt over MUNCH og Sørenga.

i baren

Langs brygga finner du favorittene Kumi og Sumo, to restauranter som begge serverer både lunsj og middag, men med ulike menyer. Hos Kumi erm aten vegetarisk og vegansk og basert på økologiske og lokale råvarer uten tilsetningsstoffer, kjemikalier og raffinert sukker. Hos Sumo serves mat fra hele Asia for hele familien, både varme retter, asian fusion og sushi!

Ta turen bakover igjen og ned i Operagata, der finner du populære Dapper Bistro. Her har den en meny som varierer med sesong, og veldig mye godt!

Munch Brygge og Sørenga

Tar du turen utover Munch Brygge så finner du både Villa Paradiso som serverer deilig italiensk mat og Munchies hvor du får burger og fries.

Videre ut på Sørenga finner du flere gode steder med ulik mat som også serverer lunsj. En av de er Castello, med variert meny med inspirasjon fra flere land og kulturer — i lokaler med fantastisk utsikt. Videre utover finner du Seaport som også serverer lunsj, her får du blant annet masse deilig tyrkisk mat, kombinert med andre retter. Dette burde du prøve!

Og sist, men ikke minst, helt ytterst på Sørenga finner du den meksikanske restauranten Coyo. Om sommeren åpner de klokken 13.00, så du kan nyte en deilig lunsj i solen rett ved vannet.

coyo

Publisert: 24. juli 2022, 14:35

Les også:

26

Nov

Velkommen til juleåpning 🎄

Arrangement

Velkommen til juleåpning 🎄

Oslobukta, MUNCH, Operaen og Bjørvikaforeningen inviterer til juleåpning lørdag 26. november! Her ka...

Julehandel & gavetips

Guide

Julehandel & gavetips

Butikkene er fulle av både festantrekk og julegaver, og gatene er pyntet med lys. Velkommen til en h...

Nyhet: Indian Street Food & Co

Nyåpninger

Nyhet: Indian Street Food & Co

Ønsk nyåpnede Indian Street Food & Co på Sørenga velkommen! Et moderne indisk kjøkken inspirert av m...

Julebord i Oslobukta

Guide

Julebord i Oslobukta

Planlegger du julebord med vennegjengen, familien eller kollegaene? I Oslobukta finner du flere hygg...

20

Nov

18

Des

Fotball VM på storskjerm

Arrangement

Fotball VM på storskjerm

Barcode Street Food rigger opp med storskjermer rundt om i lokalene og gjør klar for Fotball VM. Det...

Elkjøp har åpnet i Barcode!

Nyåpninger

Elkjøp har åpnet i Barcode!

Elkjøp har nå åpnet sin flotte nye butikk i Dronning Eufemias gate. Dette er en utvidet Phonehouse b...

Vis flere