Det er høst i luften og det betyr også nye retter tilpasset sesongen på flere av restaurantene i Oslobukta.
Hos Stock Restaurant tilbyr de en à la carte-meny som speiler de ulike årstidene. Kjøkkensjef Tord legger stor vekt på ekte håndverk og bruk av hele råvarer. Hver dag mottar de fersk hel fisk og skalldyr, som skjæres ned og brukes fullt ut. Fiskebeinene brukes til å lage kraft, mens filetene porsjoneres og klargjøres for service. Selv rogn, skinn og deler av fiskehoder kan ende opp på tallerkenen, noe som gjenspeiler fokuset på bærekraftig bruk av råvarene.
De tar også imot hele dyr, spesielt når det gjelder kjøtt i sesong. Hele lam og fjærkre skjæres ned på kjøkkenet. Navnet Stock har en dobbeltbetydning – både som i "the stock market" og som i buljong. Derfor koker de kraft daglig, enten det er fra okse, kylling, svin, fisk, piggvar eller skalldyr. Denne kraften blir til supper, buljonger, sauser og raguer som preger menyene. De henter også inspirasjon fra den norske skogen og du vil alltid finne gjennomtenkte og utfordrende vegetarretter på menyen.
Prøv skogsopp med gnocchi og hasselnøtter, en rett med kantarell og annen skogsopp toppet med en saus på steinsopp som serveres som et luftig skum over. Eller Breiflabb med kyllingsjy og hvitløkskum, inspirert av hvordan hel fisk grilles og serveres rundt Middelhavet.
Ta turen til Brasserie Rivoli for lun stemning og nye retter laget med høstens fineste råvarer. Skogen bugner og blant sesongens smaker er skogsopp. Menyen hos Brasserie Rivoli er oppdatert med retter som ravioli med skogsopp, gruyère og salviesmør, og perlehøne med kantareller, spisskål og sort trøffel - samt mye annet godt!
Brasserie Rivoli bruker aller helst råvarer fra norske småskalaprodusenter som leverer råvarer av høy kvalitet. Nyt en høstinspirert lunsj i rolige omgivelser eller en smakfull middag og god stemning.
I hyggelige lokaler i Barcode finner du Code restaurant. De har et stort fokus på norske råvarer. Nå som høstsesongen er her, er menyen inspirert av råvarer som skogsopp, lam, og rotgrønnsaker. Det er også sesong for kveite og breiflabb, og du finner begge deler på menyen hos Code restaurant. Vi kan tipse om rettene stekt breiflabb med spisskål, petit pois, skogsopp & kantarellskum, og New York Strip Loin med grillet hjertesalat, rødvinsglasert småløk, jordskokk & demi-glace med sennepskum. Skal du ha selskap denne høsten? Hos Code restaurant har de også chambre séparée.
Er du glad i retter med trøffel? Den 6. november er det trøffelmiddag hos Code restaurant hvor de hyller den sorte og hvite diamant. Denne kvelden serveres en 8-retters trøffelmiddag med komplimenterende viner. Blant rettene på menyen for kvelden er trøffelgratinert breiflabb, trøffelrisotto med oksemarg, norsk lammecarrrè med trøffel og mye annet godt! Dette har blitt et populært event hos Code restaurant på høsten så vær tidlig ute med å booke bord. Les mer om eventet og book bord her.
Publisert: 23. september 2024 kl. 08:28
Bokhandleren Norli har åpnet i bukta, rettere sagt i en...
Planlegger du julebord med vennegjengen, familien eller...
Ta julebordet hos Ludo på Sørenga med italiensk pizza b...
Julen nærmer seg, og kanskje du har en designerveske på...
Lyst på en bedre lunsj enn matpakka i dag? Kanskje tren...
Det skjer hele tiden mye i bukta, hos de ulike aktørene...