Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Bak den mest anonyme døren i Oslobukta, skjuler det seg en bitteliten restaurant som hele byen ønsker å spise på. På Varemottaket blir det fullt få minutter etter at bordbestillingen åpnes, men hvis du ikke får bord så kan du alltid kjøpe de fantastiske råvarene som restauranten bruker. Hos Annis Pølsemakeri, som er butikken i front, er disken full av ferske fristelser.

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

De som vet, de vet

Har du hørt om restauranten Varemottaket, er det sannsynligvis fra en fornøyd kunde. Kanskje kjenner du noen som med stor entusiasme har skrytt av livets beste tartar, eller en opplevelse litt utenom det vanlige. På noen få måneder har den nye restauranten blitt så populær at de ikke trenger å snakke om den – det gjør folk for dem. På nettsiden til Annis Pølsemakeri står det noen snaue linjer, og på restaurantens Instagram, som har tusenvis av følgere, ligger det en enslig post. Men når bordbestillingen åpner hver kveld ved midnatt, blir restauranten fullbooket på mindre enn to minutter. Hemmeligheten er enkel, ifølge Daniel, sønn av selveste Anni og mannen bak suksessene i Oslobukta og Mathallen på Vulkan: – Det er bare kjempegod mat og god stemning. Vi er nok den vanskeligste restauranten i Oslo å få bord på akkurat nå, men de som kommer hit elsker det, forteller han.

Det er bare kjempegod mat og god stemning.
Daniel slakter
fiskedisk
kjøtt
Daniel slakter
fiskedisk
kjøtt

Enkelt og godt

Daniel forklarer matstilen med at den ikke er overkomplisert, bare gode smaker. – Alt har en god og enkel saus, og maten er laget med de beste råvarene.Kjøtt og fisk kommer selvfølgelig fra Annis, mens gode grønnsaker skaffes lokalt. Fra det lille rommet som på kveldstid rommer noen av Oslos heldigste over to bordsettinger, får vi et innblikk i det åpne kjøkkenet og det lille bakrommet. Veggene er dekket av gule lapper, skjemaer og kjøreplaner på kryss og tvers. Selv på et lite kjøkken er det mye som må planlegges for at serveringen skal gå smidig. Imellom logistikken henger spontane beskjeder fra fornøyde kunder på servietter og små lapper. På en amerikansk dollarseddel kan vi lese at servicen var «amazing» og maten «perfect». Norske matanmeldere er enige, og lovordene hagler både om maten og den uformelle stemningen. Kokkene er inn og ut av det åpne kjøkkenet, leker seg bak grillen i det ene øyeblikket og slår av en prat med gjestene i det neste.

Et vindu mot Oslo

For noen år siden kjørte Daniel gjennom Oslo. Han så et stort vindu som ga utsikt til livet og trafikken i Dronning Eufemias gate. «Det vinduet vil jeg ha», tenkte Daniel, og slik ble det. Annis Pølsemakeri hadde utvidet fra Ringebu til Oslo med kjøttdisken på Vulkan mange år tidligere, men den store pågangen krevde mer plass. Med den luftige butikken i Oslobukta, kunne de fylle hyllene med alt fra de legendariske pølsene til byens største T-bone-steak, tørrmodnet porterhouse og oster med smakfulle navn som Gorgonzola Dolce.

Rett fra havet

Med sjøbrisen rett utenfor døren, er det bare naturlig at også god sjømat er å finne hos Annis. – Med en gang vi begynte å snakke om å ha en fiskedisk her, visste vi at det bare skulle være villfanget, forteller Daniel, mens han viser oss vakre kamskjell og fersk fangst i disken. – Alt her er norsk, og vi har aldri oppdrett. Vi har kun det som ble fisket de siste par dagene. Mange er vant til å kunne kjøpe fisk som laks og ørret året rundt, men det har vi bare et par uker i året.

Det er det som er i sesong i Norge, og blir fisket her og nå som gjelder.
Hammerhai
Hammerhai

Hva spirer i Oslobukta?

Matinteressen er stor også utenfor jobben, og Daniel besøker ofte de andre restaurantene og barene i bukta. – Det er så mye utvikling i området, og det er masse spennende å både se og smake på. Jeg besøker ofte Koie ramen; det er enkelt å ta seg en god bolle der borte. Det blir ofte litt kjapp mat på Dapper rett borti gata her, og så har de kjempegode drinker på Poppy, nevner Daniel. Fargerike Hammerhai, trekkes også frem som en favoritt, spesielt om sommeren. Det er ingen tvil om at Oslobukta er en matdestinasjon, og med Annis Pølsemakeri rett rundt hjørnet, er det kort vei til gode råvarer for de mange restaurantene i området.

Oslobukta spirer og gror, takket være menneskene som med kjærlighet og lidenskap skaper unike konsepter og gode opplevelser i nabolaget. I artikkelserien «Spirer i bukta» blir du bedre kjent med et knippe av dem.


Publisert: 11. oktober 2024 kl. 08:49

Les også:

Ostens dag med Annis

Ostens dag med Annis

Siste fredagen i oktober er ostens dag. I den anledning...

Det er høst i bukta

Det er høst i bukta

Vakre farger, crisp høstluft og mye å finne på. Her har...

Rosa måned hos Olimb & Co

Rosa måned hos Olimb & Co

Oktober er årets rosa måned, hvor vi alle har litt ekst...

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Selv om Dheeraj får mye ros og utallige priser for mate...

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Lukker du øynene for sjøutsikten rett utenfor de store ...

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Bak den mest anonyme døren i Oslobukta, skjuler det seg...