Sesongens fantastiske råvarer

Det er en ny sesong, og ny sesong kommer med nye menyer hos flere av restaurantene og ikke minst råvarer som hyller sesongen.

Sesongens fantastiske råvarer

Skrei

Akkurat nå er det høysesong for skrei, og du finner det på menyen hos flere av våre restauranter. Skrei er torsk som vokser opp i Barentshavet. Når den er i sin beste alder kommer den inn til norskekysten for å gyte. I Norge har vi sterke tradisjoner for å servere skrei med lever og rogn som bare er tilgjengelig i skrei-sesongen, det vil si fra januar til april.

Hos Brasserie Rivoli finner du blant annet pannestekt lofotskrei med deilig tilbehør til både lunsj og middag. Og hos Code serverer de Skrei og hummersaus, yum!

Også hos Stock finner du skrei på menyen, med blant annet røkt fiskevelouté eller blåskjellsaus, kommer an på om du er der til lunsj eller middag. Eller ta turen til Dapper Bistro for skrei med oransje peppersaus, salsa og paprikaolje.

Hummer

Skalldyr, og spesielt hummer, finner du også på flere av menyene akkurat nå. Visste du at skalldyr faktisk er best om vinteren? Hummeren er aller best månedene oktober - mars, og hos Brasserie Rivoli serverer de akkurat nå en deilig lasagne med hummer og kongekrabbe til middag, den må prøves!

Vintertrøffel

Vintertrøffelen er den mest ettertraktede og aromatiske trøffelen, og den har sesong fra desember til mars. Hos Code Restaurant er trøffel en av spesialitetene, og du finner akkurat nå trøffel sammen med kalv på middagsmenyen. Vintertrøffel er den beste av de sorte trøflene, den er også kalt ”bordets sorte diamant”. Smaken er aromatisk og delikat.

Brasserie rivoli
Stock
Dapper Bistro
Brasserie rivoli
Stock
Dapper Bistro

Publisert: 11. mars 2024 kl. 08:52

Les også:

Velkommen til nyåpnede Norli

Velkommen til nyåpnede Norli

Bokhandleren Norli har åpnet i bukta, rettere sagt i en...

Julebord i Oslobukta

Julebord i Oslobukta

Planlegger du julebord med vennegjengen, familien eller...

Julebord hos Ludo på Sørenga

Julebord hos Ludo på Sørenga

Ta julebordet hos Ludo på Sørenga med italiensk pizza b...

Vintage designervesker i Oslobukta

Vintage designervesker i Oslobukta

Julen nærmer seg, og kanskje du har en designerveske på...

En smakebit av byen

En smakebit av byen

Lyst på en bedre lunsj enn matpakka i dag? Kanskje tren...

Dette skjer i november

Dette skjer i november

Det skjer hele tiden mye i bukta, hos de ulike aktørene...