Nyheter

Oslo Fushion Festival

Oslo Fushion Festival går av stabelen 24.-29. august, og innleder til seks dager med et dypdykk inn i det beste innen norsk motekultur.

Oslo Fushion Festival

// tekst fra Oslo Fushion Festival

I en samtid preget av en global pandemi, i tillegg til klimaendringer og viktige sosiale og politiske bevegelser, ønsker vi å fremheve de transformative og kreative kreftene som setter en ny dagsorden innen mote, kunst og kultur. Årets tema for festivalen er From maker to change maker, og tar på alvor å belyse kreative aktører som bidrar til å skape nye tankesett og endringer innenfor bransjen.

På programmet i år står smykkekunstutstillingen «Abstrakte landskap» i samarbeid med Ali Shah Gallefoss, som løfter frem 10 av Norges fremste smykkedesignere. Dette inkluderer Hasla, Mold Atelier, Aur Studio, Boygal, Diawéne, Crystal Haze, LilleLi og David-Andersen. Utstillingen er tilgjengelig i Oslobukta under alle seks dager, og åpen for alle.

Som en del av festivalen, vil Oslo Runway også i år arrangere motevisninger. De fleste visningene vil foregå digitalt, og deles direkte på festivalen sine nettsider onsdag og torsdag. Full line up vil slippes 5. august, men vi kan allerede nå dele at de norske motemerkene Envelope1976, Livid, ESP og Avenue, som alle har holdbarhet i fokus, vil vise frem sine neste kolleksjoner.

Den årlige utendørsutstillingen med Collective Oslo i Oslobukta er også å finne på programmet. Utstillingen "Collective Diversity" feirer hvordan kreativ energi kan drive forandring, og hvordan de medvirkende kunstnerne beriker våre perspektiver rundt inkludering og mangfold. Noen av kunstnerne som stiller ut er Extraweg, Jesse Draxler, Arcin Sedgic, Vitaboy og Berglind Rognvaldsdottir.

Som en ny gren under festivalen lanseres konseptet Sorgenfri Artwear i Oslobukta og digitalt. Utstillingen presenterer designere som arbeider i grensesnittet mellom mote og kunst og fremmer fremtidens viktige stemmer innen slow fashion.

-“Vi er utrolig glade for å kunngjøre et solid program med noen av Norges mest spennende designtalenter, i tillegg til kreative samarbeid med de ledende mote- og kunst-plattformene Oslo Runway, Collective Oslo og Sorgenfri Artwear, og kunstneren Ali Shah Gallefoss. Ved å samle flere nyskapende og kreative uttrykk under festivalen, har vi sammen et mål om å bidra til Oslos internasjonale posisjon som en kulturell destinasjon.” sier Elin Carlsen, daglig leder i Oslo Fushion Festival.

Torsdag 26. august arrangers Fushion Night Out som er en kveld dedikert til shopping, design, mote og kunst i sentrum av Oslo. Fushion Night Out finner sted i sentrum av Oslo; hos Steen & Strøm 1797, David-Andersen Egertorget, Høyer Egertorget og i Oslobukta.

Lørdag 28. august inviterer Oslo Fushion Festival ulike personligheter fra den kreative industrien, til å delta i samtaler rundt mote og design sin rolle som endringsagenter i vår moderne kultur. Konferansen er moderert av KK’s moteredaktør Ida Einarsdóttir og leder for utvikling i NF&TA, Gisle Mardal. Programmet for paneldebattene er åpent for alle med billett, og vil foregå på DOGA i Oslo kl. 13.00 – 17.00, og digitalt gjennom TicketCo.

Oslo Fushion Festival finner sted 24. til 29. august i Oslobukta og under www.oslofushionfestival.com og på Instagram.

Se hele programmet på www.oslofushionfestival.com/schedule

Om Oslo Fushion Festival

Oslo Fushion Festival er en årlig festival og konferanse som setter søkelys på krysningspunktene mellom mote, kunst og kultur. Festivalen er en møteplass for den kreative industrien og et sted der du kan oppleve noen av Norges mest spennende designtalenter. 2021 versjonen av festivalen vil foregå i Oslobukta, i området rundt Egertorget og digitalt, fra 24-29.august.

Publisert: 01. august 2021 kl. 07:28

Les også:

09

Jun

Oslobukta gatefest

Arrangement

Oslobukta gatefest

Vi inviterer til gatefest med musikk, digg mat, kunst og god stemning i gatene. Hold av fredag 09. j...

Miniguide til en dag i Oslobukta

Guide

Miniguide til en dag i Oslobukta

Planlegger du en dag i Oslo med noen du er glad i? Eller bor du kanskje i Oslo og vil ha en turist i...

24 timer i Oslo

Guide

24 timer i Oslo

Skal du tilbringe et døgn i Oslo og lurer på hva du skal finne på? Her er noen tips til hva du kan g...

Ting å gjøre i Oslo med barn

Guide

Ting å gjøre i Oslo med barn

Det er mye gøy som skjer i området for hele familien. Nedenfor har vi samlet noen tips til hva du ka...

Bli kjent med DaiKai

Guide

Bli kjent med DaiKai

Unn deg litt velvære med massasje hos DaiKai. De tilbyr en rekke ulike typer massasjer som blant ann...

23

Mai

08

Jun

Edvard Munch: Landskap hos VI, VII

Arrangement

Edvard Munch: Landskap hos VI, VII

VI, VII galleriet byr for tiden på en helt spesiell Munch utstilling som står frem til 08 juni!

Vis flere