Nyåpning: Palate

En ny restaurant har åpnet i The Vandelay-lokalene, nemlig Palate! Nå får den rosa døra nytt liv og farge.

Nyåpning: Palate

Du har kanskje lurt på hva som skulle åpne i lokalet med den rosa døren? Nå har Palate åpnet, en restaurant inspirert av både Italia og Frankrike i en skjønn forening med Skandinavia. Palate som betyr gane på engelsk, symboliserer lidenskapen for maten de skal lage og vinen de vil servere.

Bak konseptet Palate er ekteparet Helga Dis Asbergsdottir Flaaten og Kawai Kahlon. De har en felles idenskap for gode smaker i mat og drikke. Reisen startet da veiene deres krysset mens de jobbet sammen med utviklingen av restaurantkonsepter. Historien utviklet seg til et ubetinget engasjement for gastronomiens verden, og de har siden da hatt en drøm om å starte noe eget.

Når de kom over de tidligere lokalene til The Vandelay klaffet alt. Her står en åpen grill som sentrum for matlagingen og de kan friste med retter som fremhever de naturlige smakene av sesongens beste ingredienser. Hovedrettene er tilberedt i generøse porsjoner og serveres på delingsfat, inspirert av måten mat serveres på i landene rundt Middelhavet. Med over ti år i vinbransjen hos en av Norges beste importører er vinen også en sentral del av konseptet.

Helga Dis Asbergsdottir Flaaten og Kawai Kahlon har pusset opp store deler av lokalet selv og gjort en god del endringer. Den ikoniske rosa soppen midt i lokalet har kanskje blitt enda mer ikonisk etter at den unge kunstneren Kasparas Brazovskis fikk uttrykke sin versjon av Palate gjennom et slags veggmaleri. Den rosa døra inn til restauranten får også nytt liv og farge.

Ta turen til Palate og bli med på en smaksreise du sent vil glemme. De har også en flott uteservering hvor du kan nyte deilig mat, noe godt i glasset og vårsolen!

Du finner Palate i Dronning Eufemias Gate 23.

palate
palate
palate
palate
palate
palate
palate
palate
palate
palate
palate
palate

Publisert: 12. mai 2024 kl. 22:06

Les også:

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Når Kjell Arne Johnsæter – en kraftkar i norsk restaura...

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Nud Dudhia er neppe den første som har flyttet til Oslo...

Vårens negltrender med ByBela

Vårens negltrender med ByBela

Har du lyst på inspirasjon til vårens negledesign? Vi h...

Vårens nyheter i butikkene

Vårens nyheter i butikkene

Våren nærmer seg, og butikkene i Operagata er fulle av ...

Vårens dufter med Heaven Scent

Vårens dufter med Heaven Scent

Fra duften av syrin i blomstring, til fruktige noter av...

Fastelavnsbolleguiden!

Fastelavnsbolleguiden!

Søndag 02. mars er det fastelavn, og Oslobukta bugner a...