Fra gråstein til gull i Celines skattkammer

Midt i Oslos nye handlegate, Operagata, i et lyst og moderne butikklokale, står en eldgammel skulpturell stein. Et tidløst og unikt verk i naturmateriale, helt i tråd med plaggene som omgir den inne hos Envelope1976.

Fra gråstein til gull i Celines skattkammer

Silke og larvikitt

Celine Irgens Aagaard som står bak den stilrene butikken lar seg inspirere av former og stofflighet i naturen. Butikken bugner av gode naturmaterialer som merinoull, silke og organic cotton. Men også stein. Nærmere bestemt larvikitt fra steinbruddet rett ved hytta til Celine.

– Første gang jeg så lokalet her i Oslobukta, tenkte jeg på hvordan jeg kunne bringe elementer av natur og råskap med inn, forteller Celine. Svaret fant hun i larvikitten, den glitrende mørke bergarten fra Larvik. Avkappet fra stein som hadde blitt til benkeplater og fasader, lå i skulpturelle former rundt i steinbruddet. Klare til å bli håndplukket av Celine, som så kunst der andre så rester.

Bruktklær var bare arvetøy på den tiden, og det var egentlig litt tabubelagt.

kleshengere
Butikkfront
Detalj
kleshengere
Butikkfront
Detalj

Morfars jakke

Det var på samme måte at interessen for mote ble vekket hos Celine. Fra ung alder så hun potensialet til å skape nye, unike plagg av gamle klær.

– Bruktklær var bare arvetøy på den tiden, og det var egentlig litt tabubelagt, husker hun. Men det stoppet ikke den moteinteresserte tenåringen, for det var ikke så lett å finne de klærne hun likte i kjedebutikkene. Celine sydde heller om dressjakker fra bruktbutikken, og kledde seg i morfars gamle, oversized plagg. Hvis hun ikke fant genseren hun så for seg, så strikket hun den like godt selv.

Jeg er vel en slags potet, merga med en blekksprut med mange armer.

En bærekraftig blekksprut

Spol noen år frem, forbi en innholdsrik karriere i magasinbransjen, der Celine kombinerte journalistikk med lidenskapen for mote. Drømmen om å skape noe eget, ble virkeliggjort med Envelope1976, men det er mange roller å fylle når en merkevare etableres.

– Jeg er vel en slags potet, merga med en blekksprut med mange armer, forteller motegründeren. Helt alene var hun heldigvis ikke. Celine slo seg sammen med Pia, som på den tiden jobbet i et agentur. I en bransje som lenge har vært en miljøversting, hadde de et felles ønske om å forene mote med bærekraft.

– Da vi startet opp var det få som hadde fokus på bærekraft. Det var nesten synonymt med at plaggene ikke hadde en høy motegrad. Men det hjelper ikke å lage en bukse i organic cotton, hvis den ikke er fin, og du ender med å bruke den to ganger, sier Celine.

Tro mot eget konsept

Løsningen ble å fokusere på tidløse plagg i gode materialer, som kan brukes på flere måter. Et konsept for den minimalistiske bohemen, med klær hun ikke blir lei av. Celine viser oss plagg som kan snus eller vrenges, og kombineres på utallige måter til nye antrekk. Hun er opptatt av lag, og utvikler kolleksjoner fra innerst til ytterst. For som hun sier, er det litt bortkastet å ha på seg en kasjmirgenser hvis t-skjorten under er i dårlig kvalitet. For at plaggene skal vare utover trender, holdes kolleksjonene til Envelope1976 i en tidløs palett.

– Med noen få unntak er vi tro mot jordtoner. Det er viktig å være tro mot eget konsept. I Oslobukta er det så mange gode konsepter, så vi må gjøre vårt for å skille oss ut. Akkurat det, tror jeg vi alle kan bli flinkere til; å ikke se for mye på hva andre gjør, men være tro mot oss selv.

Celine
Kumi
Celine
Kumi

Hva spirer i Oslobukta?

Helt på tampen snakker vi med Celine om livet i bukta. Et spisested hun er glad i er KUMI, en kort spasertur ned mot brygga. Med organiske selvkomponerte juicer, og en avokadotoast som Celine selger inn så godt at vi får vann i munnen. Blant andre favoritter nevner hun Holzweiler Platz, som hun stadig stikker innom, og ikke minst blomsterbutikken på hjørnet, Bjørvika blomster.

– Oslobukta er en destinasjon i seg selv, med et unikt utvalg av tilbud! Dette er bare noen av stedene jeg bruker, og ofte anbefaler til kunder, avslutter Celine, før vi takker for oss og beveger oss i retning av en fristende avokadotoast.

Oslobukta spirer og gror, takket være menneskene som med kjærlighet og lidenskap skaper unike konsepter og gode opplevelser i nabolaget. I artikkelserien «Spirer i bukta» blir du bedre kjent med et knippe av dem.


Publisert: 10. oktober 2024 kl. 08:49

Les også:

Ostens dag med Annis

Ostens dag med Annis

Siste fredagen i oktober er ostens dag. I den anledning...

Det er høst i bukta

Det er høst i bukta

Vakre farger, crisp høstluft og mye å finne på. Her har...

Rosa måned hos Olimb & Co

Rosa måned hos Olimb & Co

Oktober er årets rosa måned, hvor vi alle har litt ekst...

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Ris og ros med Dheeraj fra Indian Street Food & Co.

Selv om Dheeraj får mye ros og utallige priser for mate...

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Skjerpede sanser og duftminner med Ingvild og Christianne

Lukker du øynene for sjøutsikten rett utenfor de store ...

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Snik deg inn på Varemottaket med Daniel

Bak den mest anonyme døren i Oslobukta, skjuler det seg...