Guide

Anders Husas foodcrawl i Oslobukta

Les om en tre-dagers gastronomisk reise gjennom Oslobukta med Anders Husa & Kaitlin Orr.

Anders Husas foodcrawl i Oslobukta

Anders Husa er en kjent matskribent og restaurantblogger med kontoen «Foodie stories by Anders Husa» på Instagram, og driver nettsiden andershusa.com.

På oppdrag fra Oslobukta gjennomførte han og den amerikanske matbloggeren Kaitlin Orr en, i mars 2020, «foodcrawl» over tre dager for å oppleve hva restaurantene i Oslobukta hadde å by på. Med blant annet hjort, løyrom, burger, ramen og popkorniskrem på menyen.

Les hele artikkelen her og se video fra fra besøket deres nederst på denne siden.

Favoritten i Barcode

Det er høy kvalitet på spisestedene i Barcode, og Husa og Orrs favoritt er Vaaghals med sine moderne preg på tradisjonelle norske råvarer. De to matbloggerne smakte seg blant annet gjennom sandwich med karamellisert hjort og skrei med kremet smørsaus, og trekker frem selleripasta med løyrom som et høydepunkt.

Turen i Barcode stoppet ikke der. Husa og Orr besøkte også Christer Rødseths restaurant Code. Superlativene satt løst da de inntok fjellørret, biff tartar og krabberisotto. Man skulle kanskje tro at magen var full etter to stopp, men Husa og Orr hadde plass til mer.

Anders Husa og Kaitlin Orr sin guide til Oslobukta i Bjørvika

Mer enn kunst på Munch Brygge

En kort gåtur fra Barcode ligger Munch Brygge. I tillegg til å huse Munchmuseet, som åpner i løpet av høsten 2020, står også matopplevelsene i kø. Husa og Orrs første stopp var Brasserie Rivoli hvor de fikk smake på det franske kjøkken. Blant annet Blinis med løyrom (de må være veldig glade i løyrom!) og vårløksuppe fikk gode skussmål. Den populære popkorn-iskremen fikk også ben å gå på.

Etter en mandelbolle fra Husas bakerifavoritt, Godt Brød, besøkte de to matglade Koie Ramen. Koie Ramen er best kjent for sin restaurant i Torggata, men har nylig åpnet i Oslobukta. Med sin hjemmelagde buljong er de raskt blitt en favoritt hos Oslos nudelelskere. Husa og Orr trekker frem Koies «Mazemen» og «Tantanmen» som høydepunkter, og knasket i seg deres favoritt «Kylling karaage».

Bading og burger på Sørenga

Mange badeglade legger turen til Sørenga hele året, men for Husa og Orr var det burger, dumplings og gelato som stod i fokus. Bun’s Burger står allerede høyt i kurs hos Husa, og også Orr ble overbevist av cheeseburgeren med karamellisert løk og truffle-parmesan-fries på siden.

Hakkaiza ytterst på Sørenga har i over tre år imponert gjester med sine dumplings. Husa og Orrs favoritt var kongekrabbe gyoza dumplings og friterte kyllingdumplings. De er nok ikke alene om det.

Turens siste dessert ble inntatt på Paradis gelateria med sin hjemmelagede italienske iskrem som raskt er blitt en favoritt blant isglade oslofolk og besøkende. De holder faktisk åpent hele året så det er mulig å kombinere et bad og en herlig pistasj-is på Sørenga fra januar til desember!

Spennende opplevelser i vente i Bispevika

I Bispevika skjer det noe spennende. Området er fortsatt under utvikling, men ikke så ukjente Maaemo har nettopp åpnet, og dens mer uformelle søsterrestaurant The Vandelay åpner også snart vegg i vegg.

Talormade er en snakkis i Oslo om dagen. Derfor er det ekstra spennende at den fargeglade Talor også snart åpner i Oslobukta. Her står doughnuts i alle regnbuens farger og varianter på menyen. Husa og Orr besøkte deres nyåpnede utsalg på Lillo gård og lot seg rive med av den fruktige rosa doughnuten og de mange variantene i sjokolade.

Vi gleder oss!

Se filmen fra besøket her:

Publisert: 15. mars 2020 kl. 23:00

Les også:

26

Apr

Art Night

Arrangement

Art Night

Bli med på en kveld full av kunst og inspirasjon fredag 26. april. Galleriene i Oslobukta holder kve...

Sesongens blomster med Bjørvika Blomster

Guide

Sesongens blomster med Bjørvika Blomster

Solen titter frem, trærne spirer og nå vil vi ha frem sesongens blomster hjemme!

Vårens nyheter i butikkene

Nyheter

Vårens nyheter i butikkene

Våren er her, og butikkene i Operagata er fulle av nyheter!

Folk i bukta: Finn hos DaiKai

Nyheter

Folk i bukta: Finn hos DaiKai

Bli bedre kjent med folkene i Oslobukta. Finn er medeier hos DaiKai hvor han blant annet holder i da...

05

Apr

Ensemble <3 Dapper = Sant

Arrangement

Ensemble <3 Dapper = Sant

Velkommen til feiring av Ensemble x Dapper i Operagata 36 fredag 05. april!

Guide: Aktiv i Oslobukta

Guide

Guide: Aktiv i Oslobukta

Liker du å holde deg aktiv? Det finnes mange ulike muligheter i Oslobukta!

Vis flere