Guide

24 timer i Oslo

Skal du tilbringe et døgn i Oslo og lurer på hva du skal finne på? Her er noen tips til hva du kan gjøre på en sommerdag i byen

24 timer i Oslo

En god start på dagen hos Godt Brød

Start dagen med kaffe og frokost på Godt Brød på Munch brygge. Her skinner solen fra morningen av og om du vil sitte ute har de en stor og hyggelig uteservering. Se utover vannet og på menneskene som passerer forbi mens du nyter kaffen. Maten er laget av kortreiste og økologiske råvarer og i disken finner du påsmurte rundstykker, baguetter og bakverk, alt rett ut av ovnen.

godt brød

Formiddagsbad på Sørenga sjøbad

Et av områdets mest populære badesteder er Sørenga sjøbad. Gå broen over til Sørenga og følg havnepromenaden ut til sjøbadet. Det er mange restauranter på vei ut til sjøbadet, kanskje oppdager du en du vil prøve ut senere på veien. Du finner også isbaren Paradis Gelateria på veien et perfekt stopp på veien tilbake om du vil kjøle deg ned etter noen timer i solen. Nyt sol og bad fra enden av Sørenga, for hva er vel bedre enn et formiddagsbad på en deilig sommerdag?

sørenga sjøbad

Utforsk galleriene i kulturgata

Like inn en gate fra Godt Brød finner du kulturgata med flere gallerier. Fra rundt klokken 11 er galleriene åpne og du kan utforske utstillinger med alt fra norsk samtidskunst, til grafisk kunst og internasjonal samtidskunst. Etter du tatt turen innom Kösk, QSPA Galleri og VI, VII som du finner her finner du også Kunsthall Oslo like ved, i Rostockgata 2-4. Der kan du se både norsk og internasjonal samtidskunst med hovedvekt på nye produksjoner.

galleri

Lunsj på Kumi med utsikt mot MUNCH

Et av områdets populære lunsjsteder du bør sjekke ut er Kumi. Et plantebasert spisested med fokus på økologiske og lokale råvarer. På menyen finner du blant annet burrata, amerikanske pannekaker og avocado toast, og mye annet godt! Kumi ligger på Munch brygge med utsikt mot MUNCH og Sørenga. De har en hyggelig uteservering i solen.

kumi

Shopping i Operagata

Etter lunsj kan du ta turen et par gater bak hvor du finner butikkene i Operagata. Her er det mange butikker du ikke finner andre steder, både multibrand butikker og norsk design i fleng. Om du er interessert i norsk design bør du sjekke ut butikkene til Envelope 1976, Holzweiler og Norwegian Rain & T-Michael. Hos multibrand butikkene Me and More, Dapper, Bjørvika Undertøy og Aspeli finner du også flere internasjonalt anerkjente merker.

shopping

Middag på IKI

Etter noen timer med shopping og et skift er det tid for middag. På Sørenga finner du nyåpnede IKI, en japansk fine dining restaurant som kombinerer gode råvarer og delikate smaker for å skape en unik og moderne versjon av japansk mat. Uteserveringen har sol hele kvelden, god stemning og utsikt mot MUNCH og bispevika.

iki

Drinker på Hammerhai

Om du ikke er klar for å avslutte dagen etter middag fortsetter det med god stemning hos Hammerhai på Munch brygge. En kul bar med oransje vegger, fargerik kunst, limegrønt interiør og en opphøyd scene i hjørnet, hvor spilles musikken utover kvelden.

hammerhai

Publisert: 04. juli 2022 kl. 13:28

Les også:

17

Apr

22

Apr

Pop up x Pierre Robert

Arrangement

Pop up x Pierre Robert

Velkommen til Pierre Robert pop-up i Operagata 17-22 april! Her vil du se dere nyeste KAPSEL SS23 ko...

01

Apr

10

Apr

Oslobukta påskerebus

Arrangement

Oslobukta påskerebus

Bli med på årets påskerebus! Vi har gjemt 10 påskeegg på ulike vinduer i området, med spørsmål som p...

Barnas kykkelikunstverk

Nyheter

Barnas kykkelikunstverk

Titt innom utstillingen med 400 superfine påskeegg som barn fra flere barnehager i byen har pyntet. ...

De beste stedene for afterwork i Oslobukta

Guide

De beste stedene for afterwork i Oslobukta

God stemning, mat, drikke, musikk og aktiviteter. Her tar du med vennegjengen eller kollegaer for af...

Gratis parkering på Sørenga

Nyheter

Gratis parkering på Sørenga

Frister det med et restaurantbesøk på en av de mange restaurantene på Sørenga? Det skjønner vi veldi...

23

Mar

Afterwork for nabolaget

Arrangement

Afterwork for nabolaget

Bor eller jobber du i nabolaget? Vi feirer at nye naboer flytter inn i Clemenskvartalet, og invitere...

Vis flere