Bli med på Kokking med Vaaghals og gjør hjemmet ditt om til en restaurant for en kveld!
Gå til eventKokking er et livestreamet kokkeshow, hvor du lærer å lage et skikkelig restaurantmåltid hjemme fra ditt eget kjøkken. Maten lages samtidig som kokken, og har du spørsmål underveis kan du stille dem i chatten.
I hver episode blir du kjent med en ny kokk, restaurant og rett. Fredag 27. november inviterer kjøkkensjefene hos Vaaghals — Christer Rødseth, Eirik Lillebø og Jørn Lie — inn til førjulsmiddag, og på menyen står hurtiggravet laks med dillstuet potet, rømme og rogn og byggotto med torsk og eggesmør.
— Kjøp billett
— Handle inn råvarer
— Lag mat med kokken live
— Spis og nyt!
For to personer
Forrett:
200 g laksefilet, gjerne salmalaks
50g sukker
50g salt, fint
1 potte fersk dill
100 g små mandelpoteter
2 ss rømme
50 g laks- eller ørretrogn
Salt og nykvernet pepper
2 små rødløk
2 ss eplecidereddik (evt annen eddik du har)
1 ss sukker
Sørlandschips eller sprøstekt løk
Hovedrett:
200 g hele byggryn
Salt
50 g hardost, feks parmesan
200 g torskefilet, helst torskerygg og torskeloin
1 egg
100 g smør
1 liten bunt gressløk
Karse evt persille
Ristede gresskarkjerner
Forrett: Øl & en mild akevitt eller en god Riesling — eksempelvis Calles Riesling 2019
Hovedrett: Chardonnay, f.eks. Dom. des Crêts Mâcon-Chardonnay L'échenault de Serre 2018
Bolle
Sleiv
Sil
Slikkepott
Små skåler til oppbevaring av ingredienser
2 tallerkner
Kjeler til:
— Poteter
— Egg
— Koke byggryn (ca 5 liter)
— Byggotto (vid kjele)
— Sylting av løk (liten)
Kokking x Vaaghals arrangeres av Kokking.no i samarbeid med Oslobukta og Streamy. Arrangementet livestreames på streamy.no.
Bokhandleren Norli har åpnet i bukta, rettere sagt i en...
Planlegger du julebord med vennegjengen, familien eller...
Ta julebordet hos Ludo på Sørenga med italiensk pizza b...
Julen nærmer seg, og kanskje du har en designerveske på...
Lyst på en bedre lunsj enn matpakka i dag? Kanskje tren...
Det skjer hele tiden mye i bukta, hos de ulike aktørene...