Kokking med Vaaghals

27. november kl. 18:00

Bli med på Kokking med Vaaghals og gjør hjemmet ditt om til en restaurant for en kveld!

Gå til event
Kokking med Vaaghals

KJØP BILLETTER HER

Kokking er et livestreamet kokkeshow, hvor du lærer å lage et skikkelig restaurantmåltid hjemme fra ditt eget kjøkken. Maten lages samtidig som kokken, og har du spørsmål underveis kan du stille dem i chatten.

I hver episode blir du kjent med en ny kokk, restaurant og rett. Fredag 27. november inviterer kjøkkensjefene hos Vaaghals — Christer Rødseth, Eirik Lillebø og Jørn Lie — inn til førjulsmiddag, og på menyen står hurtiggravet laks med dillstuet potet, rømme og rogn og byggotto med torsk og eggesmør.

SÅ ENKELT ER DET:

— Kjøp billett
— Handle inn råvarer
— Lag mat med kokken live
— Spis og nyt!

INGREDIENSER

For to personer


Forrett:

200 g laksefilet, gjerne salmalaks
50g sukker
50g salt, fint
1 potte fersk dill
100 g små mandelpoteter
2 ss rømme
50 g laks- eller ørretrogn
Salt og nykvernet pepper
2 små rødløk
2 ss eplecidereddik (evt annen eddik du har)
1 ss sukker
Sørlandschips eller sprøstekt løk


Hovedrett:

200 g hele byggryn
Salt
50 g hardost, feks parmesan
200 g torskefilet, helst torskerygg og torskeloin
1 egg
100 g smør
1 liten bunt gressløk
Karse evt persille
Ristede gresskarkjerner

DRIKKEANBEFALINGER

Forrett: Øl & en mild akevitt eller en god Riesling — eksempelvis Calles Riesling 2019

Hovedrett: Chardonnay, f.eks. Dom. des Crêts Mâcon-Chardonnay L'échenault de Serre 2018



UTSTYRSLISTE

Bolle
Sleiv
Sil
Slikkepott
Små skåler til oppbevaring av ingredienser
2 tallerkner
Kjeler til:
— Poteter
— Egg
— Koke byggryn (ca 5 liter)
— Byggotto (vid kjele)
— Sylting av løk (liten)

Kokking x Vaaghals arrangeres av Kokking.no i samarbeid med Oslobukta og Streamy. Arrangementet livestreames på streamy.no.

Les også:

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Når Kjell Arne Johnsæter – en kraftkar i norsk restaura...

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Nud Dudhia er neppe den første som har flyttet til Oslo...

Vårens negltrender med ByBela

Vårens negltrender med ByBela

Har du lyst på inspirasjon til vårens negledesign? Vi h...

Vårens nyheter i butikkene

Vårens nyheter i butikkene

Våren nærmer seg, og butikkene i Operagata er fulle av ...

Vårens dufter med Heaven Scent

Vårens dufter med Heaven Scent

Fra duften av syrin i blomstring, til fruktige noter av...

Fastelavnsbolleguiden!

Fastelavnsbolleguiden!

Søndag 02. mars er det fastelavn, og Oslobukta bugner a...