Bli med på Kokking med Vaaghals og gjør hjemmet ditt om til en restaurant for en kveld!
Gå til eventKokking er et livestreamet kokkeshow, hvor du lærer å lage et skikkelig restaurantmåltid hjemme fra ditt eget kjøkken. Maten lages samtidig som kokken, og har du spørsmål underveis kan du stille dem i chatten.
I hver episode blir du kjent med en ny kokk, restaurant og rett. Fredag 27. november inviterer kjøkkensjefene hos Vaaghals — Christer Rødseth, Eirik Lillebø og Jørn Lie — inn til førjulsmiddag, og på menyen står hurtiggravet laks med dillstuet potet, rømme og rogn og byggotto med torsk og eggesmør.
— Kjøp billett
— Handle inn råvarer
— Lag mat med kokken live
— Spis og nyt!
For to personer
Forrett:
200 g laksefilet, gjerne salmalaks
50g sukker
50g salt, fint
1 potte fersk dill
100 g små mandelpoteter
2 ss rømme
50 g laks- eller ørretrogn
Salt og nykvernet pepper
2 små rødløk
2 ss eplecidereddik (evt annen eddik du har)
1 ss sukker
Sørlandschips eller sprøstekt løk
Hovedrett:
200 g hele byggryn
Salt
50 g hardost, feks parmesan
200 g torskefilet, helst torskerygg og torskeloin
1 egg
100 g smør
1 liten bunt gressløk
Karse evt persille
Ristede gresskarkjerner
Forrett: Øl & en mild akevitt eller en god Riesling — eksempelvis Calles Riesling 2019
Hovedrett: Chardonnay, f.eks. Dom. des Crêts Mâcon-Chardonnay L'échenault de Serre 2018
Bolle
Sleiv
Sil
Slikkepott
Små skåler til oppbevaring av ingredienser
2 tallerkner
Kjeler til:
— Poteter
— Egg
— Koke byggryn (ca 5 liter)
— Byggotto (vid kjele)
— Sylting av løk (liten)
Kokking x Vaaghals arrangeres av Kokking.no i samarbeid med Oslobukta og Streamy. Arrangementet livestreames på streamy.no.
Når Kjell Arne Johnsæter – en kraftkar i norsk restaura...
Nud Dudhia er neppe den første som har flyttet til Oslo...
Har du lyst på inspirasjon til vårens negledesign? Vi h...
Våren nærmer seg, og butikkene i Operagata er fulle av ...
Fra duften av syrin i blomstring, til fruktige noter av...
Søndag 02. mars er det fastelavn, og Oslobukta bugner a...