Kokking med Code Restaurant

24. april kl. 16:30 - 18:00

Bli med på Kokking med Christer Rødseth — kjøkkensjefen på Code. Han inviterer oss inn på kjøkkenet hvor vi skal lære å lage en vårlig, lun & kremet risonisalat.

Gå til event
Kokking med Code Restaurant
[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Kokking på 1-2-3(-4)!

1. Kjøp/finn frem ingrediensene på handlelisten
2. Legg klart alt av ingredienser og kjøkkenutstyr på benken før livestreamen starter
3. Lag et utsøkt måltid sammen med dagens kokk og få veiledning og svar på spørsmål underveis via livestream
(4.) Dersom du er fornøyd med Kokken, retten eller bare ønsker å støtte restauranten i en vanskelig tid - gi tips via vipps!


Ingredienser (til 2 personer)

4 dl risoni* (evt makaroni eller rigatoni)
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 vårløk
8 minigulrøtter
8 reddiker
8 asparges
1 nykål
6 sukkererter
1 liten bunt gressløk
1 sitron
1/2 boks mascarpone
50 g revet parmesan eller annen hardost
2-3 dl lys kyllingkraft eller -fond (eventuelt grønnsaksfond)
100 g smør
100 g vann
Salt og litt sukker til smak

Ramsløkspesto:
10 blader ramsløk (eventuelt basilikum)
3 ts ristet pinjekjerner
40 g revet parmesan
God olje til å dekke med

*Risoni fås som regel kjøpt hos grønnsakshandlere

Drikkeanbefaling

TBA

Utstyrsliste

Skjærefjøl
Kniv
2 lave, vide kjeler
Slikkepott
Sil
Salt og pepper
Pinsett (evt. pølseklype)
Smaksskjeer
Blender eller stavmikser med høy kopp eller morter


Kokking med Christer Rødseth fra Code Restaurant i Oslobukta

Foto: Kokking / Marthe Berner

Hva er Kokking?

Kokking handler om å lage mat sammen med byens restaurantkokker. Du handler inn råvarene selv, får veiledning av kokken via livestream, spør om du lurer på noe underveis og kan etter halvannen time nyte et utsøkt restaurantmåltid. Kokking skjer live og kan ikke sees igjen, når du er ferdig kan du tipse kokken som ditt bidrag til restauranten!

Hvorfor Kokking?

Kokking er et initiativ av og for matentusiaster for å hjelpe de små restaurantene som nå trues av Koronakrisen, samtidig som mange av oss sitter hjemme med behov for nye impulser og et savn etter å kunne gå ut å spise. Ved å bringe byens restauranttilbud hjem til folk, får alle en mulighet til å bli inspirert, utvikle egne matlagingsferdigheter, samtidig som de kan bli kjent med og støtte kokker og restauranter. Kanskje får du en ny favorittrestaurant før du i det hele tatt har besøkt den!



Mer info om Code Restaurant:
https://www.coderestaurant.no/
https://www.instagram.com/code_restaurant/

Mer info om Kokking:
www.kokking.no
kontakt@kokking.no
www.instagram.com/kokking.no/

Kokking kokes av Society Studio (@_societystudio)

Les også:

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Kraftfulle smaker i Barcode, med Kjell Arne fra Stock

Når Kjell Arne Johnsæter – en kraftkar i norsk restaura...

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Fra tacos til thai, og alt Nud fra Doug’s Hamburgers har savnet i Oslo

Nud Dudhia er neppe den første som har flyttet til Oslo...

Vårens negltrender med ByBela

Vårens negltrender med ByBela

Har du lyst på inspirasjon til vårens negledesign? Vi h...

Vårens nyheter i butikkene

Vårens nyheter i butikkene

Våren nærmer seg, og butikkene i Operagata er fulle av ...

Vårens dufter med Heaven Scent

Vårens dufter med Heaven Scent

Fra duften av syrin i blomstring, til fruktige noter av...

Fastelavnsbolleguiden!

Fastelavnsbolleguiden!

Søndag 02. mars er det fastelavn, og Oslobukta bugner a...