Arrangement

Kokking med Code Restaurant

24. april kl. 16:30 - 18:00

Bli med på Kokking med Christer Rødseth — kjøkkensjefen på Code. Han inviterer oss inn på kjøkkenet hvor vi skal lære å lage en vårlig, lun & kremet risonisalat.

Gå til event
Kokking med Code Restaurant
[@portabletext/react] Unknown block type "block", specify a component for it in the `components.types` prop

Kokking på 1-2-3(-4)!

1. Kjøp/finn frem ingrediensene på handlelisten
2. Legg klart alt av ingredienser og kjøkkenutstyr på benken før livestreamen starter
3. Lag et utsøkt måltid sammen med dagens kokk og få veiledning og svar på spørsmål underveis via livestream
(4.) Dersom du er fornøyd med Kokken, retten eller bare ønsker å støtte restauranten i en vanskelig tid - gi tips via vipps!


Ingredienser (til 2 personer)

4 dl risoni* (evt makaroni eller rigatoni)
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 vårløk
8 minigulrøtter
8 reddiker
8 asparges
1 nykål
6 sukkererter
1 liten bunt gressløk
1 sitron
1/2 boks mascarpone
50 g revet parmesan eller annen hardost
2-3 dl lys kyllingkraft eller -fond (eventuelt grønnsaksfond)
100 g smør
100 g vann
Salt og litt sukker til smak

Ramsløkspesto:
10 blader ramsløk (eventuelt basilikum)
3 ts ristet pinjekjerner
40 g revet parmesan
God olje til å dekke med

*Risoni fås som regel kjøpt hos grønnsakshandlere

Drikkeanbefaling

TBA

Utstyrsliste

Skjærefjøl
Kniv
2 lave, vide kjeler
Slikkepott
Sil
Salt og pepper
Pinsett (evt. pølseklype)
Smaksskjeer
Blender eller stavmikser med høy kopp eller morter


Kokking med Christer Rødseth fra Code Restaurant i Oslobukta

Foto: Kokking / Marthe Berner

Hva er Kokking?

Kokking handler om å lage mat sammen med byens restaurantkokker. Du handler inn råvarene selv, får veiledning av kokken via livestream, spør om du lurer på noe underveis og kan etter halvannen time nyte et utsøkt restaurantmåltid. Kokking skjer live og kan ikke sees igjen, når du er ferdig kan du tipse kokken som ditt bidrag til restauranten!

Hvorfor Kokking?

Kokking er et initiativ av og for matentusiaster for å hjelpe de små restaurantene som nå trues av Koronakrisen, samtidig som mange av oss sitter hjemme med behov for nye impulser og et savn etter å kunne gå ut å spise. Ved å bringe byens restauranttilbud hjem til folk, får alle en mulighet til å bli inspirert, utvikle egne matlagingsferdigheter, samtidig som de kan bli kjent med og støtte kokker og restauranter. Kanskje får du en ny favorittrestaurant før du i det hele tatt har besøkt den!



Mer info om Code Restaurant:
https://www.coderestaurant.no/
https://www.instagram.com/code_restaurant/

Mer info om Kokking:
www.kokking.no
kontakt@kokking.no
www.instagram.com/kokking.no/

Kokking kokes av Society Studio (@_societystudio)

Les også:

Antrekkene til 17. mai

Nyheter

Antrekkene til 17. mai

Nasjonaldagen nærmer seg, og i butikkene i Operagata finner du et stort utvalg av antrekk til både d...

Guide: Bli klar til 17. mai

Guide

Guide: Bli klar til 17. mai

Er du klar for 17. mai? Vi guider deg til hvor du kan fikse hår, negler, bryn og hud før årets 17. m...

17. mai i Oslobukta

Guide

17. mai i Oslobukta

Nasjonaldagen nærmer seg! Og vi feirer så klart nasjonaldagen også i Oslobukta.

Si hei til "lillesøsteren" til Betong

Nyåpninger

Si hei til "lillesøsteren" til Betong

Nå er det ett år siden Betong åpnet dørene og tiden har kommet for å utvide Betong-opplevelsen. Lill...

26

Apr

Art Night

Arrangement

Art Night

Bli med på en kveld full av kunst og inspirasjon fredag 26. april. Galleriene i Oslobukta holder kve...

Nyhet: Los Tacos har åpnet

Nyåpninger

Nyhet: Los Tacos har åpnet

Et nytt spisested har åpnet på Munch Brygge, nemlig Los Tacos! Dette stedet må du sjekke ut.

Vis flere