Guide

Her finner du de beste badeplassene i Oslo

Hvor skal du ta ditt neste bad?

Her finner du de beste badeplassene i Oslo

Oslo har mye å by på for den badeglade. Og, det er ikke bare i sommermånedene folk strømmer til fjorden. Badeentusiaster bader i Oslo hele året. Sjekk ut hashtaggen #badeheleåret for inspirasjon.

Men hvor er de beste badeplassene i Oslo? Vi har laget en liste.

Sørenga sjøbad

På spissen av Sørenga finner du det kjente bademekka, Sørenga sjøbad. Godt kjent blant mange Osloborgere og et populært sted om sommeren. Sørenga sjøbad er godt tilpasset og tilrettelagt for nettopp bading og tilhørende aktiviteter. I området er det lange badebrygger, strand og barnebasseng. På varme sommerdager fyller det seg raskt opp, men det er også et yndet sted for svømming og isbading hele året for de som er over snittet glade i bading. Sørenga har nærhet til en rekke butikker, kafeer og restauranter i Oslobukta og Bjørvika. Området er godt tilrettelagt for bevegelseshemmede og har også eget sjøbasseng tilpasset rullestolbrukere.

Bade Sørenga

Sørenga er kanskje Oslos mest populære badested – og av god grunn.

Bekkelagsbadet

I 2019 åpnet «badeparken» Bekkelagsbadet. Parken ligger på Søndre Bekkelaget og kan by på badebrygge, stupetårn og et større grøntområde med blant annet sandvolleyballbane, og mulighet for parkour. Det er også lagt til rette for grilling i parken. Et tips om du vil ha en liten tur er å gå fra Oslobukta langs gangstien på Mosseveien. Turen er på ca. 4 kilometer.

Les også: Turtips: Her finner du 5 fine turer i Oslo

Det går også an å ta gåturen på tilbakeveien og avslutte dagen på en av de mange uteserveringene i Oslobukta. Ønsker du en litt mer frodig og lengre tur kan du fint legge turen om Ekebergparken.

Paradisbukta på Bygdøy

Paradisbukta er en kjent og kjær badeplass på Bygdøy. En fin sandstrand gjør plassen passende for både barn og voksne. Men her er det populært så det gjelder å komme tidlig om været er på sitt beste. Det er i tillegg mange fine turmuligheter i området merket med kyststi. De velkjente badeplassene Bygdøy sjøbad og Huk naturiststrand er også innenfor gåavstand (ca 1.5 km i hver sin retning).

Bygdøy Oslo

Rundt Bygdøy finner du mange fine bademuligheter

Nordstrand bad

Området ble totaloppusset i 2010 og ligger omtrent 200 meter sør for brua over til Ulvøya (som også har gode bademuligheter). Det er litt bratt nedkomst, men området kan skilte med en fin strandpromenade og sandstrand. For de som ikke er så glade i sand er det også en liten gressplen tilgjengelig eller steinblokker man kan ligge på. Det er også et stupebrett for de som vil perfeksjonere «bomba» eller «spikern». Stedet er også tilrettelagt for bevegelseshemmede. Kanskje skal du også ta med deg fisketangen? Det er nemlig populært å fiske fra svabergene der.

Kaifronten

Nå er det enda en mulighet for å hoppe i havet midt i byen ­– Bispevika har nemlig fått ny brygge. Kaifronten er en del av den nye Havnepromenaden og et perfekt stopp på veien dersom man er ute på tur. Hopp i havet fra brygga eller nyt en is på land med utsikt over det nye Munchmuseet.

Bjørvika badeplass

Kaifronten er Oslobuktas nyeste tilskudd på badefronten

Steinbruvann

For de som ikke er så glade i saltvann er det også mange muligheter i Oslo. Velkjente Sognsvann og badeplassen i Akerselva i Nydalen er god likt og godt besøkt av mange. Dersom man vil komme seg litt unna disse to attraksjonene er Steinbruvann i Lillomarka et godt alternativ. Adkomst er enten til fots fra Grorud T-banestasjon eller bussholdeplass. Det er også parkering ved Badedammen, hvor man derfra tar seg videre til fots. Vannet er såpass lite at det blir raskt oppvarmet, og det har flytebrygger og rampe for bevegelseshemmede.

Se kart over Oslos mange badesteder her.

Publisert: 09. juni 2020 kl. 22:00

Les også:

17

Apr

22

Apr

Pop up x Pierre Robert

Arrangement

Pop up x Pierre Robert

Velkommen til Pierre Robert pop-up i Operagata 17-22 april! Her vil du se dere nyeste KAPSEL SS23 ko...

01

Apr

10

Apr

Oslobukta påskerebus

Arrangement

Oslobukta påskerebus

Bli med på årets påskerebus! Vi har gjemt 10 påskeegg på ulike vinduer i området, med spørsmål som p...

Barnas kykkelikunstverk

Nyheter

Barnas kykkelikunstverk

Titt innom utstillingen med 400 superfine påskeegg som barn fra flere barnehager i byen har pyntet. ...

De beste stedene for afterwork i Oslobukta

Guide

De beste stedene for afterwork i Oslobukta

God stemning, mat, drikke, musikk og aktiviteter. Her tar du med vennegjengen eller kollegaer for af...

Gratis parkering på Sørenga

Nyheter

Gratis parkering på Sørenga

Frister det med et restaurantbesøk på en av de mange restaurantene på Sørenga? Det skjønner vi veldi...

23

Mar

Afterwork for nabolaget

Arrangement

Afterwork for nabolaget

Bor eller jobber du i nabolaget? Vi feirer at nye naboer flytter inn i Clemenskvartalet, og invitere...

Vis flere